13 Nisan 2015 Pazartesi

Hac ve Umreye giderken gezilecek yerler

 
3D 360 DERECE KABEYİ GEZEBİLİRSİNİZ



Mekkede Ziyaret Yerleri:

1-Peygamberimizin Doğduğu Ev: Kabe-i Muazzama'nın Bab'üs-Selam kapısı tarafında Şib-i Ebu caddesindedir. Şu an bina kütüphane olarak kullanılmaktadır.
Suudi Arabistan Krallığı, PEYGAMBERİMİZ (SAV) evini hadislerde söylendiği gibi gerçeğe yakın olarak tasarladı. Müze olarak da ziyarete açılan eve, üç boyutlu olarak internetten de bakabiliyorsunuz. 
PEYGAMBERİMİZ (SAV)’in hasır yatakta yatmayı sevdiği bilinirdi. Görüntülerde de hasır yatak göze çarpıyor. Yerde hasır kilimler ve duvara asılmış ok ve yay da dikkat çeken detaylardan.
Sevgilimizin evinde bir yatak ve 3-5 parça eşya. Ey insanoğlu nedir bu şatafat? Nedir bu israf? Hepsi kalacak bu dünyada. Efendimiz istese dünyalar önüne serilirdi. Allah sonumuzu hayır eylesin.
Görüntüyü detaylı görmek için isterseniz büyütüp, küçültebiliyorsunuz.





2-Cin Mescidi: Cin suresinin nazil olduğu yerdir ve buraya inşa edilen bir camiidir. Cinler Hz. Peygamberi Kur'an okurken burada dinlemişler ve burada iman ederek müslüman olmuşlardır.




3-Cebel-İ Rahme: Arafat vadisinde bulunan eteğinde Hz. Peygamber'in vakfe yaptığı küçük bir dağdır. Cennetten kovulan Hz. Adem ile Hz.Havva validemizin uzun bir müddetten sonra burada buluştukları rivayet edilir.





4-Cebel-İ Nur (Hira Dağı): Mekke şehrinin kuzey doğusunda Mekke şehir merkezi ile Mina arasındadır. Hz. Peygamber'e ilk vahyin geldiği mağaranın bulunduğu dağdır.





5-SEVR MAĞRASI: Mekke şehrinin güneyinde Arafat'a giden yola yakındır. Medine'ye hicret ederken müşriklerin şerrinden saklandığı mağaranın bulunduğu dağdır.



6-Cennetü-L Mualla: Mekke şehrinin en eski mezarlığıdır. Hz.Peygamberin hanımı Hz. Hatice burada mefdundur.











Medine Ziyaret Yerleri: 

1-Kuba Mescidi: İslam aleminin cemaatle namaz kılmak üzere yapılan ilk mescididir.




2-Mescid-İ Cuma: Hz.peygamber , hicret esnasında Kuba'dan Medine'ye Cuma günü hareket etti öğle vakti gelince Cuma namazı burada kılındı Medine-Kuba yolu üzerinde olan bu yere Hz.Peygamber tarafından Mescid-i Cuma adı verilen büyük bir mescid yapılmıştır.


3-Mescid-İ Kıbleteyn: Müslümanların iki kıbleli olan tek mescidi daha önce müslümanların Mescid-i aksa istikameti olan kıblesi hicretten 18 ay sonra şaban ayının 15'inde gelen vahiy ile bakara suresinin 144.ayeti nazil oldu.Hz. Peygamber Kudüs'e yönelik olarak kıldırdığı ikindi namazının son iki rekatını namazı bozmadan Kabe'ye yönelerek tamamladı. Bu sebeple Seleme oğulları mescidine iki kıbleli mescid anlamına gelen Mescidül-Kıbleteyn denilmiştir.




4-Cennet 'ül Baki: Medine müslümanların kurduğu ilk mezarlıktır Mescidi Nebevi'nin doğu tarafındadır bu kabristanda on bine yakın sahabe gömülüdür. Başta Hz Osman, Hz.Peygamberin amcası Hz.Abbas, halası Hz. Safiye, en küçük oğlu Hz.İbrahim, kızları Hz. Rukiye, Ümmügülsüm ve Hz.Fatıma, torunu Hz. Hasan, süt kardeşi Osman B.Maz'un burada mefdundur.




5-Uhud Dağı Ve Şehidliği: Uhud dağı Medine'nin 5 km kadar kuzeyindedir. Hz.Harun Peygamberin burada gömülü olması ayrı bir kıymet kazandırmaktadır. Hicretin üçüncü yılında müslümanlarla müşrikler arasında burada büyük bir savaş yapılmıştır.Ashab-ı Kiramdan 70 kişi şehid olmuştur bu dağın eteklerin gömülmüşlerdir. Hz Peygamberin amcası Hz. Hamza'da bu şehitlerin arasındadır.




6-Mescid-i Seb'a: Hendek savaşının cereyan ettiği bu yere birbirlerine yakın küçük yedi mescid yapılmıştır.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...